Design a site like this with WordPress.com
Get started

Ok Google” werkt niet op veel telefoons: hier is hoe het te repareren

Google Assistent moest iedereen laten leven in een utopische utopie waar we allemaal onze eigen persoonlijke, altijd actieve virtuele assistenten hebben. In de echte wereld faalt zelfs de meest geavanceerde technologie soms. Als de spraakopdracht ‘OK Google’ of ‘Hey Google’ op je telefoon niet meer werkt, hebben we een aantal dingen op een rijtje gezet die je kunt doen. Lees verder voor meer informatie!

Eenvoudige stappen om het probleem te identificeren

Om een ​​zeurend probleem op te lossen, hoeft u niet altijd een reeks lange, uitgesponnen, moeilijke methoden voor probleemoplossing te doorlopen. Het is mogelijk dat de oplossing vrij eenvoudig is. Dat is precies wat we hier willen doen. Laten we beginnen met enkele eenvoudige maatregelen om uw ‘OK Google werkt niet’-probleem aan te pakken voordat we verder gaan met de meer complexe.

Zorg ervoor dat de Google Assistent is ingeschakeld

Hoe eenvoudig het ook mag lijken, je zou er versteld van staan ​​hoeveel mensen zojuist de Google Assistent-functie hebben uitgeschakeld en zich vervolgens afvragen waarom deze niet werkt. Als je je telefoon regelmatig aan je kinderen geeft, kunnen ze per ongeluk met de instellingen van de telefoon spelen en Google Assistant uitschakelen (inclusief, standaard, de OK Google-opdracht). Voordat u begint te lezen over de belangrijkste methoden voor probleemoplossing, moet u eerst controleren of de Google Assistent is ingeschakeld.

Hier is hoe je dat doet.

 1. Start de Google-app op uw telefoon.
 2. Scroll totdat je Instellingen voor Google Apps ziet. Selecteer dat.
 3. Selecteer Zoeken, Assistent en Spraak.
 4. Selecteer Google Assistent.
 5. Scroll naar beneden totdat je de optie Algemeen ziet. Selecteer Algemeen.
 6. Zorg ervoor dat de Google Assistent-schuifknop is ingeschakeld.

Als extra stap wilt u misschien ook het volgende controleren:

 1. Volg stap 1 t/m 3 zoals hierboven vermeld.
 2. Selecteer Voice gevolgd door Voice Match.
 3. Zorg ervoor dat de schuifknop ‘Hey Google’ is ingeschakeld.
 4. Zorg ervoor dat je bent verbonden met internet

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar de Google Assistent vereist in de meeste gevallen een wifi- of mobiele dataverbinding om te functioneren, dus zorg ervoor dat uw smartphone is verbonden voordat u een zoekopdracht uitvoert. Ook, en dit is waarschijnlijk het oudste advies in het boek, kan een snelle herstart nooit kwaad, en magie gebeurt af en toe!

Check of je niet de enige bent

Het is vaak handig om te weten of het probleem dat u ondervindt alleen u en niemand anders treft. Er zijn tijden geweest dat mensen hebben gemerkt dat het probleem bij Google ligt in plaats van bij hen. Kijk of andere mensen klagen dat ‘OK Google’ niet werkt of dat ‘Google Voice’ niet werkt zoals het hoort op Twitter, Reddit en de helpforums van Google. U kunt ook een oplossing zoeken door te Googlen op ‘Google-assistent werkt niet’.

Controleer je taalinstellingen

Wanneer u wordt geconfronteerd met het gevreesde ‘Ok Google werkt niet’-probleem, is een oplossing die veel mensen heeft geholpen, de taalinstellingen van uw telefoon te controleren. Wat als de reden dat de Google Assistent niet op u reageert, is dat u in de verkeerde taal spreekt?

Hoewel veel gebruikers Amerikaans Engels als standaardtaal hebben, wordt het toch aanbevolen om in het menu Instellingen te kijken en de nodige wijzigingen aan te brengen. Volg deze stappen om dit te bereiken:

 1. Start de Google-app op uw telefoon.
 2. Selecteer Instellingen voor Google Apps.
 3. Selecteer Zoeken, Assistent en Spraak.
 4. Selecteer Stem.
 5. Selecteer Talen.
 6. Bekijk de aangevinkte taalopties en zorg ervoor dat de taal die u kiest er een is waarmee u kunt werken.

Ditzelfde menu toont u ook een overvloed aan taalmogelijkheden, elk met een selectievakje waarmee u desgewenst primaire en secundaire talen kunt selecteren. Google bepaalt de taal die u spreekt en schakelt automatisch tussen deze talen. Als je meertalig bent, houd er dan rekening mee dat spraakherkenning in andere talen dan Engels soms ondermaats kan zijn.

Het is ook mogelijk dat het bijwerken van uw taalpakket uw probleem oplost. Ga naar het gebied Offline spraakherkenning van hetzelfde spraakmenu en download of upgrade uw Engels (VS) taalpakket.

Controleer de microfoon van uw apparaat

Google Assistant is, net als een op spraak gebaseerd systeem, afhankelijk van continue toegang tot de microfoon van uw smartphone. Het microfoonsymbool aan de rechterkant van de zoekbalk moet vetgedrukt worden weergegeven met volledig gevormde lijnen wanneer u de Google-app uitvoert. Als er een stippellijn op staat, betekent dit dat je microfoon niet goed werkt.

Dit wordt meestal veroorzaakt door de rommel in het kleine microfoongat naast de oplaadpoort; een zachte por met een veiligheidsspeld of iets dergelijks zal het probleem meestal verhelpen. Als het niet werkt, controleer dan de microfooninstellingen van de Google-app.

Programma’s die op de achtergrond worden uitgevoerd, kunnen soms geluiden produceren die het vermogen van de microfoon om uw stem op te vangen verstoren, dus controleer deze ook en verwijder alle apps waarvan u vermoedt dat ze dit doen.

Schakel de batterijbesparingsmodus uit

De Android-smartphones van tegenwoordig hebben een specifieke batterijbesparende modus die achtergrondactiviteiten beëindigt om ervoor te zorgen dat u het meeste uit de batterij haalt. Hierdoor zal je Google Assistent (inclusief de OK Google-opdracht) als een onverwacht gevolg stoppen met werken. Voordat je iets anders de schuld geeft dat OK Google niet werkt, moet je controleren of de batterijbesparende modus van je telefoon is ingeschakeld.

Volg deze stappen om te zien of de optie Batterijbesparing is ingeschakeld op stock-Android.

 1. Start Instellingen.
 2. Scroll naar beneden en selecteer Batterij.
 3. Selecteer de optie Batterijbesparing en zorg ervoor dat deze is uitgeschakeld

Dezelfde optie kan onder een andere naam verschijnen op andere Android-skins, zoals Adaptive Battery.

Werk de Google-app bij naar de nieuwste versie

Zorg ervoor dat uw smartphone de meest recente versie van de Google-app gebruikt om uw OK Google-probleem op te lossen. Hier leest u hoe u ervoor zorgt dat u de meest recente versie van het programma gebruikt.

 1. Start op uw smartphone de Google Play Store.
 2. Zoek naar de Google-app.
 3. Controleer op de Google-app-pagina of er de optie is om te updaten in plaats van te verwijderen.
 4. Werk de app bij door Update te selecteren om te zien of het probleem is opgelost.
 1. Train het “Ok Google”-spraakmodel opnieuw

Google Assistant kan de commando’s die je hem geeft om onduidelijke redenen niet altijd onthouden. Als al het andere faalt, moet uw digitale metgezel mogelijk opnieuw worden opgeleid. Hier leest u hoe u het moet aanpakken.

 1. Start de Google-app.
 2. Selecteer Instellingen, gevolgd door Spraak.
 3. Selecteer Voice Match en schakel vervolgens op het tabblad Dit apparaat de waarschuwingsschuifregelaar in voor Hey Google.
 4. Volg de stappen op het scherm.

Laat ons weten of deze methoden je hebben geholpen het probleem op te lossen nu je dit artikel hebt gelezen. U kunt ook contact opnemen met het Google-team via Google Bellen.

Lees hier meer berichten:

https://60cc87b6257e5.site123.me/blog-1/oplossing-helaas-is-google-store-play-gestopt-android-problemen-opgelost

Published by AangieAngie

Ik ben Angela Angie, mijn bedrijf biedt technische ondersteuning aan klanten die problemen hebben met hun laptop en computer (hardware en software), printer enz. https://klantenservicenederland.co/hotmail/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: