Hoe YouTube-geschiedenis op Android, iOS en internet te verwijderen

Krijg je ongewenste YouTube-aanbevelingen? YouTube is ‘s werelds populairste videostreamingsite, met meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers. Het bevat een schat aan informatie voor iedereen, evenals functies zoals de PiP-modus op iPhone en Android. We kijken allemaal naar verschillende soorten video’s op YouTube, en je kunt zelfs video’s bekijken met je vrienden. Toch komen we af en toe een paar items tegen waar we niet meer in geïnteresseerd zijn, zoals muziek uit verschillende genres of tijdrovende hilarische video’s. In dit geval is het aan te raden om je YouTube-geschiedenis te wissen om te voorkomen dat je soortgelijke video’s opnieuw ziet. Dus als je een schone lei wilt op YouTube, kun je als volgt je YouTube-geschiedenis verwijderen op Android, iOS en internet.

Hoe YouTube-geschiedenis op elk apparaat te verwijderen in 2022

YouTube slaat onze zoek-, kijk- en commentaargeschiedenis op om ons relevantere aanbevelingen te geven en gemakkelijke toegang tot eerder bekeken materiaal. Het kan echter zijn dat we items uit onze YouTube-geschiedenis moeten verwijderen om te voorkomen dat we soortgelijke aanbevelingen ontvangen of om te verbergen wat we kijken op een gezinsapparaat. Laten we eens kijken naar een paar verschillende manieren om je YouTube-geschiedenis te wissen en om privacyredenen helemaal geen gegevens te verzamelen.

Wat gebeurt er als je YouTube-geschiedenis verwijdert

Elke opname van een video die je hebt bekeken of een titel die je hebt gezocht, wordt gewist als je je YouTube-geschiedenis verwijdert. Alleen als je bent aangemeld bij YouTube, wordt je kijk- en zoekgeschiedenis bijgehouden en wordt de informatie op de server opgeslagen. Dat betekent dat je je YouTube-geschiedenis kunt bekijken vanuit elke webbrowser, Android- of iOS-app waarmee je je kunt aanmelden bij YouTube.

Je YouTube-geschiedenis wordt actief gebruikt door het YouTube-algoritme om je inhoud voor te stellen in je homefeed. Als gevolg hiervan kunt u de suggesties verfijnen door dingen uit de geschiedenis te verwijderen. Je hebt de mogelijkheid om een ​​video handmatig te verwijderen of je hele geschiedenis in één keer te wissen. Onthoud dat het verwijderen van al je geschiedenissen geen effect heeft op de video’s die je leuk vindt of de kanalen waarop je bent geabonneerd. U kunt de daarop gebaseerde suggesties nog steeds gebruiken.

Wanneer je een video verwijdert die je meerdere keren hebt gezien, zoals een muziekvideo, verwijdert YouTube elke weergave uit je geschiedenis. Dat betekent dat als je een video 100 keer hebt bekeken, als je deze slechts één keer verwijdert, je record dat je deze ooit hebt bekeken, wordt gewist. En als je eenmaal je YouTube-geschiedenis hebt verwijderd, is er geen weg meer terug. U kunt een artikel niet retourneren nadat het is verwijderd.

Als u ten slotte uw volledige YouTube-kijkgeschiedenis wist, wordt ook uw YouTube Music-geschiedenis verwijderd als u hetzelfde account gebruikt. Dus als je je YouTube Song-muziekaanbevelingen niet wilt verliezen, verwijder dan niet je hele YouTube-kijkgeschiedenis. De integratie van YouTube Music met de hoofdinterface lijkt overdreven. Er is echter geen manier om de synchronisatie te stoppen. Een andere optie is om een ​​apart e-mailaccount voor YouTube Music te gebruiken, maar het verliezen van de waardevolle aanbevelingen is ongetwijfeld pijnlijk.

Hoe YouTube-kijkgeschiedenis op Android, iOS en webbrowser te verwijderen

Je hebt twee alternatieven om je YouTube-kijkgeschiedenis te verwijderen. Je hebt de mogelijkheid om een ​​specifieke video of je hele kijkgeschiedenis te verwijderen. Door het verwijderen worden ook uw suggesties gewist, zodat u een nieuwe start kunt maken. Laten we eens kijken hoe je je YouTube-kijkgeschiedenis op verschillende apparaten kunt wissen.

Op een webbrowser
Gebruik de volgende stappen om je YouTube-kijkgeschiedenis te verwijderen wanneer je een browser gebruikt.

 • Open YouTube (website) in elke webbrowser.
 • Open vervolgens het menu Opties door op de drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek te klikken.
 • Klik hier op de optie Geschiedenis.
 • Op dit tabblad zie je een lijst met alle video’s die je de laatste tijd hebt bekeken. Om een ​​video te verwijderen, plaats je de cursor erop en druk je op de “kruis”-knop. YouTube wist de video onmiddellijk uit je kijkgeschiedenis.

U kunt één video tegelijk verwijderen met behulp van de hierboven beschreven technieken. Als u echter alle films in één keer wilt wissen, volgt u de onderstaande procedures.

 1. Open YouTube (website) in elke webbrowser.
 2. Open vervolgens het menu Opties door op de drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek te klikken.
 • Klik hier op het gedeelte Geschiedenis.
 • Klik op “Wis alle kijkgeschiedenis” aan de rechterkant van het scherm.

Omdat het verwijderen van de volledige YouTube-geschiedenis je aanbeveling reset, zal YouTube je vragen om je keuze te bevestigen. Om uw selectie te bevestigen, klikt u op ‘Kijkgeschiedenis wissen’.

Als je deze optie kiest, worden al je YouTube-kijkgeschiedenissen verwijderd van al je apparaten.

Op Android

De opties voor het beheren van je YouTube-geschiedenis op een Android-apparaat zijn beperkt. Je kunt je YouTube-kijkgeschiedenis wissen. Een native YouTube-programma daarentegen heeft geen directe optie om een ​​enkele video te verwijderen. U kunt nog steeds items één voor één uit uw Google-activiteit verwijderen; daarover later meer. Ga als volgt te werk om de YouTube-kijkgeschiedenis van uw Android-apparaat te wissen.

 • Open de YouTube-app.
 • Tik op uw profielpictogram om het optiemenu te openen.
 • Klik nu op Instellingen.
 • Tik hier op Geschiedenis en privacy.
 • Tik ten slotte op “Kijkgeschiedenis wissen” om alle kijkgeschiedenis van je YouTube te verwijderen.

Op iOS-apparaat

Op zowel Android als iOS is de procedure voor het verwijderen van je YouTube-kijkgeschiedenis hetzelfde. Volg de onderstaande instructies om je YouTube-kijkgeschiedenis op je iOS-apparaat te wissen.

 1. Open de YouTube-app.
 2. Tik op uw profielpictogram om het optiemenu te openen.
 • Klik nu op Instellingen.
 • Tik hier op Geschiedenis en privacy.
 • Tik ten slotte op Kijkgeschiedenis wissen om alle kijkgeschiedenis van je YouTube te verwijderen.

Hoe u uw YouTube-zoekgeschiedenis op Android, iOS en internet kunt wissen

YouTube is een zoekmachine die op basis van uw zoekwoorden informatie verstrekt aan een specifieke locatie. Als gevolg hiervan wordt de aanbeveling sterk beïnvloed door wat je zoekt op YouTube. Door ongewenste zoektermen te verwijderen, kunt u uw YouTube-suggesties beheren. Laten we eens kijken hoe u uw YouTube-zoekgeschiedenis op verschillende apparaten kunt wissen.

Op een webbrowser

Volg met een webbrowser de onderstaande instructies om je YouTube-zoekgeschiedenis te verwijderen.

 1. Open YouTube.com in elke browser.
 2. Open nu de opties door op het hamburgermenu (drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek te klikken.
 • Klik hier op de optie Geschiedenis.
 • Selecteer nu aan de rechterkant van het scherm Alle geschiedenis beheren. Het leidt je naar het gedeelte YouTube-geschiedenis van je Google-activiteit.
 • Afzonderlijke zoektermen kunnen worden verwijderd door op het “kruissymbool” naast elke zoekactiviteit te klikken.

Mijn activiteit van Google is een alles-in-één-winkel voor het beheren van alle informatie van Google over u. Je kunt het YouTube-gedeelte gebruiken om te zoeken naar specifieke video’s die je hebt gezien of naar een eerder zoekwoord. Door de verwijderoptie te selecteren zoals aangegeven in de onderstaande afbeelding, kunt u ook alle geschiedenis van het vorige uur of de vorige dag verwijderen of indien nodig een aangepaste periode instellen.

Op Android

De Android-app bevat een functie waarmee je de volledige zoekgeschiedenis van je YouTube-account kunt verwijderen. Als u een specifieke zoekterm wilt verwijderen, moet u naar de eerder genoemde pagina Mijn activiteit gaan. U kunt als volgt uw YouTube-zoekgeschiedenis wissen van uw Android-apparaat.

 • Open de YouTube-app.
 • Tik op uw profielpictogram om het optiemenu te openen.
 • Klik nu op Instellingen.
 • Tik hier op Geschiedenis en privacy.
 • Tik nu op de optie “Zoekgeschiedenis wissen”.
 • Bevestig uw keuze in de pop-up door ‘Zoekgeschiedenis wissen’ te selecteren.

Dat is alles. De volledige zoekgeschiedenis van je YouTube-account wordt onmiddellijk verwijderd. Als je een specifieke zoekterm wilt verwijderen, open je je YouTube-activiteit en selecteer je ‘Je activiteit beheren’.

Op iOS-apparaat

De iOS-app is vergelijkbaar met de Android-versie omdat u hiermee al uw zoekgeschiedenis in één keer kunt verwijderen. Volg de onderstaande stappen om de YouTube-zoekgeschiedenis op een iOS-apparaat snel te verwijderen.

 1. Open de YouTube-app.
 2. Tik op uw profielpictogram om het optiemenu te openen.
 • Klik nu op Instellingen.
 • Tik hier op Geschiedenis en privacy.
 • Tik nu op de optie “Zoekgeschiedenis wissen”.
 • Bevestig uw keuze in de pop-up door ‘Zoekgeschiedenis wissen’ te selecteren.

Hoe u uw YouTube-geschiedenis automatisch kunt verwijderen op Android, iOS of een browser

YouTube geeft ons de mogelijkheid om onze accountgeschiedenis na een bepaalde tijd automatisch te laten verwijderen. Door ideeën op te halen op basis van uw recente activiteiten, houdt het uw verleden schoon en kunt u zich concentreren op essentiële zaken. U kunt een periode kiezen die het beste bij u past, variërend van drie maanden tot drie jaar. Als u echter wilt dat YouTube video’s voorstelt op basis van een breed scala aan gegevens, moet u deze optie overslaan. Dat gezegd hebbende, hier leest u hoe u uw YouTube-geschiedenis automatisch kunt verwijderen.

 1. Open YouTube.com in elke browser.
 2. Klik op het hamburgermenu (drie horizontale streepjes) linksboven in je scherm.
 • Ga nu naar Geschiedenis.
 • Klik hier op Alle geschiedenis beheren. Het opent de pagina Mijn activiteit voor uw Google-account.
 • Selecteer nu de kaart met de tekst ‘Automatisch verwijderen’.
 • Vink hier de cirkel aan voor “Activiteit ouder dan automatisch verwijderen” en selecteer de periode uit de drie beschikbare opties. Klik vervolgens op Volgende.
 • Voltooi ten slotte uw beslissing door in de volgende pop-up op “Bevestigen” te klikken.

Dat is alles. YouTube verwijdert automatisch alle gegevens in je account die zijn gemaakt vóór de tijd die je hebt opgegeven, evenals alle eerder bekeken video’s en zoekopdrachten. Voor iOS- en Android-apparaten:

 • Ga naar de YouTube-app.
 • Klik op het profielpictogram.
 • Ga nu naar Instellingen.
 • Selecteer Geschiedenis en privacy.
 • Klik hier op Alle activiteiten beheren. Het opent de pagina Mijn activiteit voor uw Google-account.
 • Selecteer nu de kaart met de tekst ‘Automatisch verwijderen’.
 • Vink hier de cirkel aan voor “Activiteit ouder dan automatisch verwijderen” en selecteer de periode uit de drie beschikbare opties.
 • Voltooi ten slotte uw beslissing door in de volgende pop-up op “Bevestigen” te klikken.

Je kunt ook bepaalde items uit je zoek- en kijkgeschiedenis wissen op het tabblad Mijn activiteit terwijl je daar bent. Bevestig in de volgende pop-up je keuze door op het kruisje te tikken naast elke activiteit die je wilt verwijderen.

YouTube-geschiedenis pauzeren

Als je je apparaat tijdelijk aan iemand uitleent en niet wilt dat hun zoekopdrachten je feed beïnvloeden, is de pauzefunctie van YouTube handig. Door je YouTube-geschiedenis te pauzeren, vraag je YouTube om voorlopig te stoppen met het verzamelen van gegevens. U kunt het verzamelen van gegevens inschakelen wanneer u maar wilt. Dus als je wilt dat YouTube stopt met het registreren van je gedrag, gebruik dan deze methoden om YouTube-kijkgeschiedenis te pauzeren.

 • Open YouTube in een browser.
 • Klik op het hamburgermenu (drie horizontale streepjes) linksboven in je scherm.
 • Ga nu naar Geschiedenis.
 • Klik hier op de instellingen met de tekst ‘Kijkgeschiedenis pauzeren’.
 • Bevestig vervolgens uw keuze door in de volgende pop-up op “Pauze” te klikken.

Met deze functie wordt alleen de YouTube-kijkgeschiedenis uitgeschakeld. U moet naar uw activiteitenpagina gaan om de zoekgeschiedenis te onderbreken. Ga als volgt te werk om de hele geschiedenis van YouTube te pauzeren.

 • Open YouTube.com in elke browser.
 • Open nu het menu Opties door op het hamburgermenu (drie horizontale lijnen) in de rechterbovenhoek te klikken.
 • Klik hier op de optie Geschiedenis.
 • Selecteer nu Beheer alle geschiedenis aan de rechterkant van het scherm. U gaat naar het gedeelte YouTube-geschiedenis van uw Google-activiteit.
 • Selecteer hier ‘Activiteit opslaan’.
 • Tik nu op “Uitschakelen”. Selecteer of u het kijken en de zoekgeschiedenis beide of een van beide wilt stoppen.
 • Bevestig ten slotte uw keuze door op “Pauze” te klikken in de volgende pop-up.

Op iOS- en Android-apparaten

Op de smartphone-apps van YouTube is het eenvoudig om de YouTube-zoek- en kijkgeschiedenis te pauzeren. Volg de onderstaande instructies om te leren hoe u dit kunt doen.

 • Open de YouTube-app.
 • Klik op het profielpictogram.
 • Tik op Instellingen.
 • Ga nu naar Geschiedenis en privacy.
 • Schakel hier Zoekgeschiedenis pauzeren en Kijkgeschiedenis pauzeren in.
 • Bevestig je keuze in de volgende pop-up.

Dat is alles. Vanaf dit moment verzamelt YouTube geen gegevens meer. Onthoud dat het pauzeren van je YouTube-geschiedenis geen effect heeft op de video’s die je al hebt gezien. Je moet ze hoe dan ook verwijderen als je ze kwijt wilt.

De incognitomodus op YouTube gebruiken

De incognitomodus kan worden gebruikt om je YouTube-geschiedenis tijdelijk te stoppen. De incognito-optie op YouTube werkt perfect en geeft je een gastprofiel voor een enkele sessie. Terwijl je door YouTube bladert in incognitomodus, worden er geen gegevens verzameld. Dus als je video’s gaat bekijken die een negatieve invloed kunnen hebben op je zoekresultaten, gebruik dan de incognitomodus om toekomstige hoofdpijn te voorkomen. Helaas is deze functie alleen beschikbaar in de YouTube-applicaties. Als je YouTube op je pc of Mac wilt bekijken, raad ik je aan de incognitomodus in je browser te gebruiken. Op dat punt kun je de incognitomodus op YouTube als volgt inschakelen.

 • Open YouTube via de app.
 • Open het menu Opties door op het profielpictogram te klikken.
 • Selecteer Incognitomodus.

Dat is alles. YouTube maakt voor jou een tijdelijke sessie aan. Zolang u zich in de incognitomodus bevindt, zal het geen suggesties doen of uw zoek- of kijkgeschiedenis verzamelen. Wanneer u de app sluit, wordt de sessie beëindigd.

Maak een nieuwe start door je YouTube-geschiedenis te verwijderen.

Als je je feedideeën wilt herschikken, is het verstandig om af en toe de YouTube-geschiedenis te verwijderen. U kunt het ook gebruiken als u zich zorgen maakt over uw privacy en niet wilt dat Google uw dagelijkse activiteiten nauwlettend in de gaten houdt. Je kunt zelfs gerichte advertenties op YouTube uitschakelen als je je ergert aan de ad-tracking. Dus, hoe vaak wis je je YouTube-geschiedenis? Laat het ons weten in het opmerkingengedeelte.

Published by AangieAngie

Ik ben Angela Angie, mijn bedrijf biedt technische ondersteuning aan klanten die problemen hebben met hun laptop en computer (hardware en software), printer enz. https://klantenservicenederland.co/hotmail/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: