Design a site like this with WordPress.com
Get started

Waarom is Mijn Gmail ontvangt geen e-mails?

Het missen van essentiële e-mails omdat je een Gmail-account hebt, kan een nachtmerrie zijn, vooral als je werkcultuur afhankelijk is van e-mails. In dergelijke gevallen kunnen problemen, zoals het niet ontvangen van e-mails door Gmail, vervelend zijn; Als u echter de oorzaak van dergelijke problemen kunt achterhalen, kunt u deze snel verhelpen. Meerdere oorzaken kunnen bijdragen aan het optreden van dergelijke problemen, variërend van een slechte internetverbinding tot problemen met de Gmail-server.

Lees dit artikel aandachtig om erachter te komen waarom uw Gmail-account geen e-mails meer ontvangt en hoe u dit snel en succesvol kunt oplossen.

Waarom ontvangt mijn Gmail geen e-mails?

Als je een Gmail-account hebt en merkt dat Gmail geen e-mails ontvangt, moet je erachter komen wat het probleem veroorzaakt. Een slechte internetverbinding is een van de meest voorkomende oorzaken van dit probleem. Afgezien daarvan kunnen de onderstaande omstandigheden er vaak voor zorgen dat u geen e-mails ontvangt in uw Gmail-account:

 1. Gmail-server is uit
 2. Gmail-opslagquotum is vol
 3. E-mailfilters
 4. doorsturen van e-mail
 5. Aanwezigheid van antivirus- of firewallprogramma’s
 6. Verouderde webbrowser of Gmail-app
 7. Overmatige opeenhoping van cachebestanden en cookies

Hoe op te lossen Gmail ontvangt geen e-mails op laptop?

Als je geen e-mails ontvangt op je Gmail-account, of je nu een desktopcomputer of een laptop hebt, zorg er dan eerst voor dat het apparaat is verbonden met internet. Gmail zal niet correct werken tenzij je een stabiele en robuuste internetverbinding hebt. Als je problemen hebt met het ontvangen van e-mails op je Gmail-account terwijl je een laptop of desktopcomputer gebruikt, probeer dan de onderstaande stappen:

Controleer de Gmail-serverstatus:

Het is mogelijk dat de Gmail-server niet beschikbaar is vanwege lopend onderhoud. Websites zoals ‘downdecetor.com’ kunnen worden gebruikt om de huidige status van de Gmail-server te controleren. Hier is hoe het te doen:

 1. Open een webbrowser op de laptop en ga naar ‘www.downdetector.com’.
 2. Zoek de zoekbalk en klik erop.
 3. Typ ‘www.gmail.com’ in de zoekbalk en druk op Enter.
 4. U kunt nu de status van de Gmail-server zien.

U kunt niets doen als de Gmail-server niet beschikbaar is, maar wacht tot deze vanzelf weer actief is.

Controleer het opslagquotum van Gmail:

Gmail heeft, net als andere e-mailservices, een opslagquotumlimiet, waarna u geen e-mails meer kunt ontvangen. U kunt controleren hoeveel ruimte uw Gmail-account nog heeft door de onderstaande instructies te volgen:

 1. Ga naar gmail.com met de webbrowser van je apparaat.
 2. Gebruik de juiste inloggegevens om toegang te krijgen tot uw Gmail-account.
 3. Nadat u bent ingelogd, gaat u naar Google Drive en selecteert u de optie ‘Upgrade Storage’.
 4. Gmail biedt je 15 GB gratis opslagruimte. Als je de opslaglimiet van 15 GB hebt bereikt, moet je wat ruimte vrijmaken.
 5. Ga naar je Gmail Inbox-map als je al je toegewezen opslagruimte hebt opgebruikt.
  Selecteer een/alle overbodige e-mails in uw Postvak IN.
 6. Om die ongewenste e-mails te verwijderen, gaat u naar de bovenkant van de pagina en selecteert u ‘Verwijderen’.
 7. Nadat je de hierboven beschreven stappen hebt voltooid, zul je zien dat er nog ruimte is in je Gmail-inbox voor nieuwe e-mails. Als gevolg hiervan kunt u iemand vragen u een e-mail te sturen en vervolgens controleren of u deze heeft.

Gmail ontvangt geen e-mails op Android? Hier is de oplossing!

Als je een Android-gebruiker bent die geen e-mails ontvangt in je Gmail-account, zorg er dan voor dat je smartphone is verbonden met internet, via wifi of mobiele data. Als je geen problemen hebt met je internetverbinding, gebruik dan de onderstaande stappen voor probleemoplossing om problemen op te lossen, zoals Gmail die geen e-mails ontvangt op Android:

 1. Controleer of de Gmail-app van uw Android-apparaat up-to-date is. Als dit niet het geval is, controleert u of de app up-to-date is en dat u e-mails ontvangt.
 2. Verwijder e-mailfilters (indien aanwezig), door de onderstaande reeks stappen te volgen:
 • Log in op uw Gmail-account met de desktopversie van Gmail of met de Gmail-app.
 • Ga naar Instellingen en selecteer ‘Filters en geblokkeerde adressen.
 • Vink alle filters op dat tabblad aan.
 • Tik op de knop ‘Verwijderen’ om de filters te verwijderen.

Je kunt het doorsturen van e-mail op je Gmail-account uitschakelen om e-mails in je inbox te krijgen, naast de hierboven beschreven procedures voor probleemoplossing. Hier is hoe het te doen:

 • Log in op uw Gmail-account en klik op ‘Instellingen‘.
 • Selecteer ‘Doorsturen en POP/IMAP om het te openen.
 • Tik op de optie ‘Doorsturen uitschakelen‘ en tik vervolgens op de knop ‘Wijzigingen opslaan’.

Waarom ontvangt Mijn Gmail geen e-mails op de iPhone en hoe dit te verhelpen?

Bij het ontvangen van een e-mail op hun Gmail-account komen iPhone-gebruikers regelmatig in de problemen. Ze stellen vragen als: “Waarom ontvangt mijn Gmail geen e-mails op mijn iPhone?” en “Hoe kan ik het oplossen?” in deze situaties. Als je een iPhone-gebruiker bent die soortgelijke problemen heeft, zorg er dan voor dat je iPhone is verbonden met internet. Om ervoor te zorgen dat u e-mails begint te ontvangen in uw Gmail-account, volgt u bovendien de onderstaande instructies:

 • Of je nu de Gmail-app gebruikt, kijk of er een update beschikbaar is. Als dit het geval is, werkt u de app bij en kijkt u of het probleem is verholpen.
 • Controleer uw Gmail-account op e-mailfilters of adressen op de zwarte lijst.
 • Als u het doorsturen van e-mail hebt ingesteld, schakelt u deze uit en controleert u of u e-mails ontvangt.
 • Onderzoek de opslagruimte van je Gmail-account en verwijder alle onnodige e-mails uit je Inbox.
 • Zorg ervoor dat de meest recente versie is geïnstalleerd in de webbrowser die u gebruikt om toegang te krijgen tot uw Gmail-account.

Oplossen dat Gmail geen e-mails ontvangt op iPad

Safari is de standaard webbrowser op uw iPad. Als je Safari liever gebruikt om toegang te krijgen tot je Gmail-account, zorg er dan voor dat deze up-to-date is. U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom mijn Gmail-account geen e-mails ontvangt op mijn iPad als u geen e-mails ontvangt op uw Gmail-account. Als je zeker weet dat je browser up-to-date is, probeer dan de onderstaande stappen om het probleem met het niet ontvangen van e-mails van Gmail op te lossen:

 1. Controleer of de Gmail-app op je iPad up-to-date is.
 2. Controleer of de gadget die je gebruikt een internetverbinding heeft.
 3. Controleer of je onbewust filters aan je Gmail-account hebt toegevoegd.
 4. Schakel de ‘Vliegtuig’-modus ongeveer 30 seconden in en schakel deze uit.
 5. Als geen van de bovengenoemde stappen voor probleemoplossing werkt, verwijdert u de Gmail-app en installeert u deze opnieuw op uw iPad.

Waarom ontvangt Mijn Gmail geen e-mails van Outlook?

Als u een Gmail-account heeft en liever Outlook gebruikt, kan het voorkomen dat u geen e-mails ontvangt in Outlook. U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom uw Gmail-account geen e-mails van Outlook ontvangt. In dergelijke omstandigheden moet u eerst kijken of het probleem nog steeds aanwezig is in de Outlook online-app of in de Outlook-software.

Als Gmail geen e-mails van Outlook ontvangt, kunt u ook de onderstaande opties proberen:

 • POP- of IMAP-instellingen inschakelen

Schakel de POP- of IMAP-instellingen in om e-mails in Gmail via Outlook te ontvangen. Volg de onderstaande stappen om dit te bereiken:

 1. Open uw favoriete webbrowser op uw computer en ga naar gmail.com.
 2. Log in op uw Gmail-account en ga naar Instellingen.
 3. Zoek de instellingen voor ‘Doorsturen en IMAP/POP’.
 4. Schakel de vereiste IMAP- of POP-instellingen in en controleer of u nu e-mails ontvangt.
 • Windows Defender Firewall uitschakelen

Gmail-problemen worden vaak veroorzaakt door een actieve Windows Defender Firewall. U kunt proberen het uit te schakelen door naar Configuratiescherm > Windows Defender Firewall te gaan en op de knop Windows Defender Firewall in- of uitschakelen te klikken. Druk tot slot op de knop ‘OK’ om uw wijzigingen op te slaan.

 • Corrupte PST-bestanden repareren

Wanneer Gmail geen e-mails ontvangt in Outlook omdat het PST-bestand defect is, kan dit gebeuren. Als gevolg hiervan kunt u het corrupte PST-bestand repareren en het probleem verhelpen. U kunt Kernel for Outlook PST Recovery gebruiken om eventuele problemen met het PST-bestand te herstellen en het weer aan het werk te krijgen. Voer de onderstaande stappen uit om een ​​Outlook PST-bestand te repareren:

 1. Sluit het Outlook-venster op uw apparaat en blader naar “Outlook 2016: C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16“, als u Outlook versie 2016 gebruikt.
 2. Open SCANPST.EXE.
 3. Klik op ‘Bladeren’ om het .pst-bestand te selecteren dat u wilt scannen.
 4. Klik op ‘Start’ om de scan te starten.
 5. Als de scan een fout detecteert, klikt u op ‘Repareren’ om het probleem op te lossen.
 6. Start Outlook en controleer of u e-mails ontvangt van uw Gmail-account zodra het reparatieproces is voltooid.

Gmail-problemen, zoals het niet ontvangen van e-mails, kunnen verergeren, vooral wanneer u meteen toegang tot uw e-mails nodig heeft. U kunt de talrijke manieren gebruiken die op deze pagina worden vermeld om dergelijke problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat uw Gmail-account e-mails blijft ontvangen. U heeft ook een optie – Gmail Bellen om verbinding te maken met het Gmail-team.

Lees ook deze blog: https://www.bloggen.be/itgeekdutch/archief.php?ID=3284238

Published by AangieAngie

Ik ben Angela Angie, mijn bedrijf biedt technische ondersteuning aan klanten die problemen hebben met hun laptop en computer (hardware en software), printer enz. https://klantenservicenederland.co/hotmail/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: